Ξεκίνημα με δυο Ασημένια στο ΣΚΗΤ - Μεσογειακοί Αγώνες ΟΡΑΝ 2022.

Του Νίκου Ρακιτζή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 6374
  • 0 Σχόλια
Ξεκίνημα με δυο Ασημένια στο ΣΚΗΤ - Μεσογειακοί Αγώνες ΟΡΑΝ 2022.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη και ο Ευθύμιος Μίτας, διακρίθηκαν και στους Μεσογειακούς Αγώνες! Κατέκτησαν από ένα ασημένιο μετάλλιο στα αγωνίσματα του Σκητ Γυναικών και Ανδρών αντίστοιχα.

Το πρώτο μετάλλιο από την Έμμα Κατζουράκη.

Από την πρώτη μέρα (χθες 28/6) η Έμμα Κατζουράκη έδειξε την αγωνιστική της διάθεση. Τερμάτισε πρώτη στο πρώτο μέρος του προκριματικού με σκορ 73/75 και δύο άψογε σειρές. Σήμερα (29/6) στην ολοκλήρωση του προκριματικού ήταν και πάλι κορυφαία (120/125) και στον αγώνα μπαράζ για την κατάρριψη της ισοπαλίας επικράτησε 4-3!

Προκρίθηκε ως κορυφαία στον ημιτελικό, βάζοντας πλώρη για το βάθρο.

Ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στον πόντο. Ένας άστοχος δίσκος ήταν η διαφορά που έκρινε το χρώμα του μεταλλίου (34-33) και η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί κατακτώντας το Ασημένιο μετάλλιο!

Ασημένια συνέχεια από τον Μάκη Μίτα.

Σε αντίθεση με την Έμμα, το ξεκίνημα του Μάκη ήταν μάλλον μέτριο. Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας βρέθηκε στην 13η θέση της κατάταξης με σκορ 70/75. Σήμερα όμως μίλησε η πείρα και η θέληση. Με αξιόλογες επιδόσεις και νίκη στον αγώνα μπαράζ (+16) κατάφερε να προκριθεί (8ος) στους ημιτελικούς, ανοίγοντας το δρόμο για τη διάκριση. Στον ημιτελικό τερμάτισε δεύτερος με 27 επιτυχίες. Από την τελευταία (8η) θέση στη διεκδίκηση του Χρυσού μεταλλίου!

Για το Χρυσό μετάλλιο χρειάστηκε άλλη μια μονομαχία. Η ισοβαθμία με τον Στέφανο Νικολαΐδη από την Κύπρο, κρίθηκε σε μπαράζ και με σκορ 4-3 ο Μάκης κατέκτησε το δεύτερο Ασημένιο Μετάλλιο στο Σκητ,

Το πείσμα του Χαλκιαδάκη.

Αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια του Μπάμπη Χαλκιαδάκη. Κορυφαίος στην κατάταξη με 74/75 και τριπλή ισοπαλία την πρώτη μέρα! Πρόκριση στους ημιτελικούς, και κατόπιν μεταξύ των τεσσάρων στον αγώνα του βάθρου. Δυστυχώς δεν ανέβηκε στο βάθρο αυτή τη φορά. Η τέταρτη όμως θέση της κατάταξης σε τέτοιους Διεθνείς αγώνες αποτελεί μια ακόμη διάκριση για τον ίδιο και τη χώρα μας. 

Η Ελληνική Ομάδα του Σκητ είναι άξια των συγχαρητηρίων!

Οι προσπάθειες των Ελλήνων συνεχίζονται στο Μικτό Ομαδικό του Σκητ, όπου αγωνίζονται η Έμμα και ο Μάκης.

Τελικός και για Άννα και Διονύση Κορακάκη.

Άννα και Διονύσης, συνεπείς στο «ραντεβού» με τις υψηλές επιδόσεις, προκρίθηκαν σε ακόμη έναν τελικό του Μικτού αεροβόλου πιστολιού, όπου και κατέλαβαν την έκτη θέση, τιμώντας τα ελληνικά χρώματα.

ΧΡΥΣΟΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΤΟ ΣΚΗΤ.

Στέφανος Νικολαΐδης: «Αν δεν ήταν τόσο δύσκολο, δεν θα ήταν τόσο ωραίο. Στα προκριματικά έκανα κάποια λάθη, συγκεντρώθηκα στην τελευταία πούλα και με το 25/25 μπήκα στον ημιτελικό. Εκεί έκανα τον αγώνα μου με τον τρόπο μου και κατάφερα να πάρω το χρυσό. Η Σκοποβολή έχει ιστορία στους Μεσογειακούς Αγώνες και σήμερα γράφτηκε ακόμη περισσότερη».

ΚατηγορίαΣΚΟΕ
Print
Back To Top